Roadtripový ráj ve vlastním karavanu.

Vítáme vás na našem blogu, který je plný inspirace a informací o vybavení obytných aut a přívěsů. Pokud sníte o svobodě na silnici a dobrodružství v každém kroku, pak jste na správném místě! V našem dnešním článku vám představíme skvělé tipy, triky a nejnovější trendy v oblasti vybavení obytných vozidel. Pojďme se ponořit do světa roadtripů a objevování!

  1. Výběr ideálního vozidla: Než se pustíte do výbavy svého obytného auta, je důležité vybrat ten správný základ. Podrobně rozebereme různé možnosti, včetně klasických obytných dodávek, off-roadových terénních vozidel a moderních obytných přívěsů. Poradíme vám, jak zvolit správnou velikost, pohonnou jednotku a jaké faktory zvážit při výběru ideálního vozidla pro váš roadtripový sen. V tomto případě je vždy vynikající použít k výběru vlastní zkušenosti . Konečná volba je pro každého jednotlivce jiná. Pokud začínáte , položte si tyto otázky:a) kolik nás bude obytné auto nebo obytný přívěs užívat. b)jaké vybavení potřebuji, aby se dovolené povedla. c)kolik mám nachystáno v prasátku.d)zvládám dlouhé výjezdy a nebo raději jen na víkend? Existuje mnoho dalších otázek, kterými se musím, jako budoucí majitel  zabývat, jako např. miluji dobrodružství a nebo TV v karavanu a klimatizaci na plné pecky, jsem sportovec? Nevadí mi stísněný prostor? Zákazníci se ptají na toto téma často a velmi obecně , např. co je pro ně nejlepší. Na tuto otázku opravdu neexistuje stručná a přesná odpověď. Pokud by mi někdo položil tuto otázku a vyžadoval na ni co nejpřesnější odpověď , řekl bych toto: čím mladší sportovněji založená rodina – tím menší obytný vůz. Zákazníci končící kariéru volí pohodlí plně integrovaných vozů, s velkou výbavou, s automatem a silným motorem.
  2. Praktické vybavení: Nyní, když máte vozidlo, je čas vybavit ho vším potřebným pro pohodlné a bezstarostné cestování. Budeme diskutovat o nezbytných záležitostech, jako je, energie ,
  3. markýza , chlazení , topení, nábytek. Pro kuchyňské vybavení, sanitární vybavení a úložný prostor si necháme něco na příště. Představíme vám inovativní produkty a nápady, které vám ulehčí život na cestách a zajistí, abyste měli vše, co potřebujete. Začínáme , držte si peněženky. Za léta zdokonalování výbavových prvků do obytných vozů se nabídkové katalogy pěkně nafoukly. Ne vše je ale důležité . Co potřebuje opravdu každý je solární panel s regulátorem. Regulátor může být  duální a dobíjet vaší prostorovou i startovací baterku najednou, to je výhodou hlavně u zimní dovolené , nebo u obytných aut dlouho nepoužívaných. Prostorová klimatizace je vynikající doplněk , ale má 2 nevýhody. Obytný prostor v karavanu musíte při používání uzavřít , spolehlivě funguje jen po připojení karavanu k síti. Existuje ještě způsob , který mám nejraději a to je napájení z trakční baterie přes výkonný měnič napětí. Určitě je důležitá markýza a to co největší s ohledem na možnosti vozu. Vytápění určitě jen plynové a to buď horkovzdušné nebo vodovodní. Dá se také kombinovat s el. ohřevem , který ale není podstatný. Reklamní triky dvojí podlahy mi nepřipadají jako podstatné a pro zimní dovolenou není důležitá , snad s výjimkou úložného místa, které získáte. Na druhou stranu výška karavanu určitě naroste. V poslední době se mi zamlouvá novinka v podobě lithium iontového akumulátoru , namísto gelového. Cena je sice vyšší , ale získáte dlouhou životnost a zvýšíte doloženost obytného vozu. satelitní příjem je z mého pohledu překonaný a zbytečně zvyšuje hmotnost. Co je ale velmi důležité pro některé vozy s hraniční hmotností , po kterých pokukujete , je volba celkové hmotnosti. Do 3,5t nebo nad? Jako vlastník oprávnění bych volil jednoznačně nad 3,5t. Ve výbavě by se dalo pokračovat nekonečně dlouho , ale s přesnějšími informacemi od zákazníka.
  4. Zábava a relaxace: Roadtripy nejsou pouze o cestování, ale také o zábavě a odpočinku. Povíme vám o skvělých způsobech, jak si užít volný čas ,po dlouholetých zkušenostech v cestování s obytnými vozy , ať už s dětmi do zábavních parků , na ostrovy trajektem nebo na hory poradíme to nejlepší co víme. stačí navštívit předváděcí centrum Mobilityarea v Strakonicích , kam brzy dorazí úplně nové modely všech typů obytných vozů na podvozcích Fiat , Mercedes, Ford, Volkswagen atd. Těšíme se…

 

Obytné vozy na podvozku Mercedes

 

Od | 2023-06-11T20:21:06+02:00 11.06.2023|homepage, Nezařazené, obytné vozy|